Nina Zilli serà la representant italiana

Per Josep M. Sebasità

Després d’una quilomètrica gala final del Festival de San Remo 2012 s’ha donat a conèixer qui seria la pròxima representant italiana al certàmen europeu. I així ho ha donat a conèixer el propi Gianni Morandi, presentador de la gala que conjuntament amb els incombustibles Ell & Nicki, convidats d’honor a la final italiana, han donat a conèixer el nom de la pròxima representant: Nina Zilli.

Però precisament repassant tal com va anar l’elecció l’any passat amb Raphael Gualazzi, sent el triomfador de la secció de joves talents, enguany es pensava que seria el mateix guanyador d’aquest apartat del festival qui s’encarregaria de representar el país a Eurovisió. Certament la discussió estava servida quan en aquesta edició la va guanyar Alessandro Casillo, un jove de tan sols 15 anys i que per tant no complia amb les normes de la UER per ser menor de 16 anys. Val a dir que els complia el 15 de Juny, dues setmanes posteriors a la gran final des de Bakú.

A partir d’aquest fet desconeixíem totalment quin dels cantants finalment designarien a Eurovisió on finalment ha estat escollida una de les grans estrelles que entrava a concurs en aquesta mateixa final, Nina Zilli. Ella en aquest cas ha interpretat la cançó Per Sempre però es desconeix si finalment serà amb aquest tema el que actuarà al Baku Crystal Arena el pròxim 26 de Maig.

La gala ha comptat amb participants de luxe dins el panorama musical italià i en l’últim tram de les votacions han quedat com a súper-finalistes: Arisa, Emma i Noemi, sent finalment Emma amb la cançó Non È L’inferno la vencedora d’aquesta 62ena. edició del festival.

Podeu veure l’actuació en el següent vídeo:

Al teatre Ariston de San Remo també ha tingut grans actuacions de The Cranberries i l’actuació estelar i memorable d’Adriano Celetano, un dels mestres indiscutibles de la música italiana. Entre d’altres convidats també hi trobàvem a Ell & Nikki que s’han limitat només a donar a conèixer el nom del representant i ni tant sols han actuat devant les càmeres.

Esperem saber amb certesa amb quin tema es quedarà Zilli per presentar devant de tot el continent. La cantant i cantautora és nascuda el 1983 i ja des de joveneta sent la passió per cantar. Així ho fa amb el debut de la seva banda: Chiara Y Gliscuri però més tard començaria la seva carrera en solitari portant-la a editar 2 discos i aconseguint grans èxits com les cançons: 50 mila, amb Guiliano Palma, L’inferno, L’amore verrà o Bacio d’addio.

Aquí podeu veure l’actuació amb la cançó Per Sempre al festival d’aquesta nit:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s