Comença el compte enrere per a Bakú 2012

Per Josep M. Sebastià

Aquesta mateixa tarda el Festival d’Eurovisió del 2012 ha obert oficialment la seva temporada. Tot ha començat a les 5 de la tarda quan al Buta Palace de la capital d’Azerbaidjan l’alcalde de Bakú ha rebut de mans del seu homòleg de Düsseldorf l’insignia de la ciutat anfitriona, tot un ritual entre les ciutats eurovisives que es realitza cada any.

La ceremònia pròpiament servia per donar a conèixer la nova imatge corporativa del festival d’enguany, oficialitzar la seu definitiva del mateix i fer el corresponent sorteig de països sobre les dues semifinals programades pel 22 i 24 de Maig.

A més, durant l’acte tombé ha comptât amb les actuacions d’artistes rellevants com Ruslana, Safura, Aysel, Lena, Alexander Rybak i els guanyadors del 2011, Ell & Nikki.

BAKU CRYSTAL HALL: SEU D’EUROVISIÓ 2012

La Unió Europea de Radiodifusió ha donat el vist-i-plau al Baku Crystal Hall per a la celebració del Festival d’enguany. Un auditori de nova construcció amb capacitat per a 23.000 espectadors. Aquest grup de referència així ho ha considerat oportú durant la reunió que han mantingut durant aquest mateix matí a la capital azerí.

La mateixa televisió, Ictimai TV ja havia proposat tres possibles seus però tot i així ja havien mostrat certa preferència perquè s’acabés celebrant al nou recinte que actualment s’està construïnt. Un total de 16.000 espectadors seràn per tant els que podràn gaudir en directe de les dues semifinals i la final programada per a la setmana eurovisiva.

LIGHT YOUR FIRE: L’ESLÒGAN I IMATGE DEL FESTIVAL

Molts ja s’imaginaven que el foc tindria molt a dir en la imatge, tema i logos oficials del festival d’aquest any. Finalment, Light Your Fire és l’eslògan oficial. La presentació ha anat a càrrec dels organitzadors d’enguany, Ictimai TV, a la mateixa ceremònia d’aquesta tarda. El disseny del logo ha sigut obra de l’empresa Turquoise.

SORTEIG DE SEMIFINALS I EMISSIO I VOTACIÓ DEL BIG6

Finalment, a la mateixa gala hem pogut descobrir qui actuarà a la primera i segona semifinal, sempre seguint les estrictes normes de la UER de classificar els noms a les urnes de tal manera que no afavoreixi a una zona geogràfica en concret.

El primer per descobrir en aquest sorteig ha estat saber quins països del BIG5 i Azerbaidjàn emetràn i votaràn de les dues semifinals. El resultat ha fet que Espanya, Azerbaidjàn i Itàlia votin i emetin la primera semifinal del pròxim 22 de maig. La resta, Alemanya, França i Regne Unit ho faràn a la segona dos dies després. Val a dir que Alemanya ja havia sol.licitat prèviament a la UER realitzar la seva emissió i votació en la segona semifinal.

Tot seguit s’ha procedit al sorteig de distribució per semifinals dels 37 països restants. Així mateix, l’atzar ha estat l’encarregat de decidir l’emissió amb més número de participants, 18 pel dimarts i 19 pel dijous. Per últim, també s’ha fet la tria de països que actuaràn en cada una d’elles.

Primera Semifinal

Els països participants en la primera part (de l’1 al 9), sense ordre determinat d’actuació són: Albània, Bèlgica, Finlàndia, Grècia, Islàndia, Letònia, Montenegro, Rumania i Suïssa.

Els països pariticpants a la segona part (del 10 al 18), sense ordre determinat d’actuació són: Austria, Xipre, Dinamarca, Hungria, Irlanda, Israel, Moldàvia, Russia i San Marino.

Segona Semifinal:

Els països participants a la primera part (de l’1 al 9), sense ordre determinat d’actuació són: Armènia, Bielorussia, Bulgària, Malta, Països Baixos, Portugal, Macedònia, Sèrbia i Ucraïna.

Els països participants a la segona part (del 10 al 19), sense ordre determinat d’actuació són: Bosnia-Herzegovina, Croàcia, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Geòrgia, Lituània, Noruega, Suècia i Turquia.

Podeu veure el resultat final en el següent esquema:

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s