Es confirma a Nina Badric com a representant de Croàcia

Per Josep M. Sebastià

Les xarxes socials no enganyen, i menys encara si la mateixa artista comunica a través del Twitter i a tots els seus seguidors una notícia tant important com la de ser ella mateixa la representant a Eurovisió d’aquest any. Així ho va comunicar Nina Badric ahir dilluns a última hora de la tarda i poc després també ho feia el mateix mànager de la cantant. El fet més rellevant és que la televisió del país, la HRT, encara no havia confirmat la notícia, cosa que feia pensar que la notícia no era del tot certa. La mateixa televisió ho ha confirmat avui mateix.

D’aquesta manera es confirmen les declaraciones de la televisió de fa uns mesos quan va anunciar que posiblemente es prescindiría de la famosa preselecció del país, el DORA, cosa que feia pensar que la decisió seria interna.

Nina Badric és una de les cantants més importants del país i de les mes reconegudes a la resta de països ex-iugoslaus. Amb els seus quasi 40 anys, aquesta veterana nascuda a Zagreb ja ha grabat 10 discos i tots ells han aconseguit un èxit espectacular. El seu últim disc s’anomena Nebo i va estar editat l’any passat, el 2011. Les seves infuències inicials van ser el dance i r&b però més endevant també s’atrevirïa amb el pop melòdic o la cançó tradicional balcànica.

L’artista ja va voler arribar fins a Eurovisió participant al DORA en quatre de les seves edicions. El primer d’ells, el1993 ho va fer amb la cançó Ostavljam Te que va quedar en setena posició, l’any 1994 amb Godine Nestvarne aconseguint la desena, el 1995 amb Odlazis Zauvijek amb un divuitè lloc i el 2003 aconseguint el segon lloc amb la cançó Carobno Jutro després de la guanyadora Claudia Beni.

L’elecció de la cançó que cantarà a Bakú serà també interna i es presentarà durant la celebració del vintè aniversari del DORA durant el mes de març. Durant la primera gala, els 19 guanyadors del festival nacional interpretaràn en directe les seves cançons amb les que van respresentar a Croàcia a Eurovisió i posteriorment l’audiència podrà decidir a traés de televot la millor representació de tots els temps. La nit següent es farà la presentació oficial del tema de Nina Badric.

Aquí pots escoltar una de les seves millors cançons, Da Se Opet Tebi Vratim:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s