Arriba el 2012, l’any de Bakú

Per Josep M. Sebastià

Bakú serà la nova seu del festival d’Eurovisió de l’any que comencem avui mateix, el 2012. Després del triomf de Ell & Nikki i el seu Running Scared han estat moltes les especulacions sobre si finalment el festival es celebraria a la capital d’Azerbaidjan o en un altre país per problemes logístics i d’espais multiculturals on celebrar el festival. Finalment, i sense fer gaire soroll al respecte es va deixar molt clar des d’un inici que el certàmen es faria a Bakú peti qui peti.

Així ho va dir el primer ministre del país un cop va rebre els vencedors el passat mes de maig de 2011. I al mateix temps va designar la primera dama del país com a consellera executiva de l’empresa organitzadora del festival del 2012.

Però de fet no va ser fins ben entrada la tardor de 2011 que vam poder conèixer, a través de les declaraciones de la pròpia UER, que finalment es construiría un nou estadi-pavelló per acollir el festival d’Eurovisió i que aquest es situaría en un lloc tant privilegiat com just devant del Mar Caspi i del gran monument a la bandera del país que hi ha a la ciutat.

Aquest nou estadi formarà part del complex ludic-esportiu que es vol potenciar per guanyar la carta als Jocs Olímpics del 2020 on Bakú és una de les ciutats candidates. De fet, no és l’única construcció a gran escala que es fa actualment a la capital de país ja que a dia d’avui hi ha dos projectes molt ambiciosos que estaràn acabats el pròxim mes d’abril, com les ja conegudes Flames Towers que consisteixen en tres rasca-cels inspirats en les formes del foc. El foc, un element tradicionalment de culte a la cultura d’Azerbaidjan. També s’espera veure acabat el Heydar Aliyev Center, una nova construcció que acollirà un gran teatre, el museu nacional del país i una enorme espai de biblioteca-galeria d’art. Un espai concebut per l’arquitecta iraní, Hada Sadid.

Imatge virtual de les Flame Towers, concebudes per ser el referent arquitectònic de la ciutat i l'espai cultural Heydar Alyev Center dissenyat per Hada Sadid

Pel que fa al Baku Cristal Hall, lloc on es farà el festival d’enguany, s’està ja acabant la pròpia estructura i ara queda construïr tota la part interior i exterior amb els seus corresponents vidres. L’obra ha estat encarregada per una empresa alemanya que està treballant a marxes forçades per tenir-ho tot apunt pel pròxim mes d’abril.

Aquí podeu veure imatges de la zona on es construeix l’estadi. Les mateixes són captades fa una setmana des de Baku:

Imatge captada el passat 26/12/2011 de la zona on acollirà el festival d'Eurovisió 2012

Imatge captada el passat 26/12/2011 on es pot veure la zona afectada pels veïns i l'evolució de la construcció de l'estadi

L’aspecte final de la construcció serà la següent:

Val a dir que durant les últimes setmanes s’han pogut veure diferents crítiques i denúncies per gran part de la població que actualment viu a la zona. Aquests han declarat està estafats pel propi govern azerí ja que els ha obligat a marxar de les seves vivendes, aquestes afectades per la mateixa edificació del complex. Caldrà veure com soluciona aquest afer el govern del país per poder celebrar un esdeveniment que els mateixos habitants de la ciutat veien com una opció de formar part del germà Europa.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s