Pinzellades d’Eurovisió al disc de la Marató de TV3 2011

Per Josep M. Sebastià

Un any més Televisió de Catalunya organitza un dels esdeveniments socials, cooperatius i solidaris de l’any: La Marató, un dels formats adaptats al català de les famoses telemaratons sorgides a la dècada dels 90 per la majoria de televisions del món per tal de celebrar el nadal amb els telespectadors i alhora contribuïr, mitjançant els donatius, a un col·lectiu especial, majoritàriament per mancances de salut o per a la investigació a col·lectius especials mèdicament desafavorits.

A dia d’avui, Televisió de Catalunya és una de les poques cadenes que continua celebrant any rere any l’esdeveniment i en aquesta pròxima edició es celebrarà el 20è. aniversari. L’èxit pròpiament no és només per l’afer mediàtic de la televisió sinó que ha arribat més enllà de les pantalles i en els últims anys, La Marató de TV3 mou un gran col·lectiu de persones a tot Catalunya disposades a col·laborar en diferents activitats esportives o lúdiques per tal d’aportar més diners a la causa tractada. Sens dubte, una medalla d’honor a tots els catalans que moral i conseqüentment ens demostrem solidaris.

EDICIÓ 2011 (20è. ANIVERSARI)

La Marató d’enguany serà el pròxim diumenge 18 de Desembre i serà presentada pels conductors del programa Divendres: Espartac Peran i Xavi Coral. La moguda començarà, com sol ser habitual, a partir de les 10 del matí i s’allargarà fins ben entrada la matinada. Enguany els beneficis de la Marató es destinaran a la investigació i recerca de la regeneració i trasplantament d’òrgans i teixits.

Tot i això, els motors de la pròpia Marató van començar fa poques setmanes quan es va posar a la venda el Llibre de la Marató, una iniciativa de diferents escriptors de renom del país que han col·laborat en aquest llibre de relats realcionats amb la causa que tractarà aquest any.

Però un dels puntals forts de l’aperitiu maratonià és des de fa anys el Disc de la Marató on els artistes participen desinteressadament per tal d’enregistrar un disc d’èxits de renom versionats al català. Aquest s’ha posat a la venda avui diumenge conjuntament amb la majoria de diaris d’àmbit català. Una fórmula que des del 1995 ha creat molta expectació per a tot el públic i que alhora serveix per escoltar grans veus cantant en català i aprofitar per descobrir nous artistes al mateix temps de recaptar més diners.

El Disc de la Marató és una producció de TVC Edicions amb l’empresa editora Zink i enguany ha comptat amb la intervenció d’artistes com Joan Masdéu, Ana Torroja, Teràpia de Shock, The Pepper Pots, Malú, Èric Vinaixa, La Pegatina, Andrea Motis & Joan Chamorro Group, La Iaia, Sílvia Pérez Cruz, Salsa de Reyes, Nia, Melendi, Lídia Guevara, Narcís Perich & Els Hewel, i els eurovisius Rapahel, acompanyat de l’orquestra La Principal de la Bisbal i The Gospel Viu Choir, Sergi Albert, concursant en la última preselecció espanyola, Destino Eurovisión i Sergio Dalma que forma part de la cançó principal del disc cantant conjuntament amb les veus de l’Escolania de Montserrat.

RAPHAEL “Tinc Un Pensament Per Tu”

El reconegut cantant Raphael, que va representar a Espanya a Eurovisió els anys 1966 i 1967 col.labora amb el Disc de la Marató versionant en català el tall original de Aretha Fraklin, Say A Little Prayer, traduït com Tinc Un Pensament Per Tu. El de Linares va grabar aquest tall ja el passat mes d’agost on ja va deixar donar a conèixer la seva intenció de participar a La Marató en alguna entrevista.

Podeu sentir la cançó en el següent reproductor:

SERGI ALBERT “Per Molts Anys”

Per celebrar els 20 anys de La Marató, els productors Toni i Xasqui Ten van tenir la idea de poder enregistrar aquesta versió del clàssic brindis de l’òpera La Traviata per traduïrla i donar-li forma d’himne d’aniversari amb el nom de Per Molts Anys. Per això van adaptar una nova lletra que recollís els trets característics de La Marató durant aquests anys i per donar-li forma van confiar la veu de Momo Ballesteros i Sergi Albert. Aquest últim conegut per haver participat en l’última preselecció espanyola Destino Eurovisión i actualment sent un dels actors protagonistes del musical El Rey León que es fa a Madrid. Per altra banda, Ballesteros és una actriu i cantant que ha invervingut en diferents sèries i produccions de la cadena catalana.

Podeu sentir el tema en el següent reproductor:

SERGIO DALMA “Em Dónes Força”

La majestuosa veu del representant espanyol el 1991, Sergio Dalma és l’encarregat de cantar la cançó principal de La Marató d’aquest any amb la versió del tema de Josh Groban, You Raise Me Up, traduïda amb el títol de Em Dónes Força. El tret més emotiu i espectacular del tema és la col·laboració que fa l’Escolania de Monterrat en el tema. El mateix cor de nens està format actualment per una cinquantena de veus joves.

Dalma, per altra banda, està aconseguint un dels millors moments en el panorama musical espanyol amb l’edició de la segona part de Via Dalma, un nou recull de versions de clàssics italians que en la seva primera edició ja va aconseguir ser disc de platí.

El tema Em Dónes Força ja fa unes quantes setmanes es va presentar a tot el públic i se’n va donar a conèixer el seu videoclip oficial. Podeu sentir el tema en el següent reproductor:

La venda del disc està limitada només per avui diumenge mitjançant la distribució de diferents diaris per un preu de 9€ i es també es pot aconseguir mitjançant la pàgina web de la Marató: http://www.tv3.cat/marató

Aquí podeu veure un recull de fragments del Llibre, les imatges de l’enregistrament del Disc de la Marató i el videoclip oficial del tema de Sergio Dalma i l’Escolania de Montserrat:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s