França aposta per Anggun

Per Glòria Bricollé

Kaliopi, Jocksimovic, els Jedward… no hi ha dubte que el proper Festival d’Eurovisió vindrà farcit de cares conegudes per a la vella Europa, tant per la seva experiència en festivals anteriors com per haver venut discos en tot el continent. Aquest és el cas d’Anggun, una cantant indonèsia nacionalitzada francesa, que representarà el país veí a Bakú 2012.

Aquest matí diaris com Le Parisien o Le Monde es feien ressò de la notícia per la qual France 3 havia seleccionat a la cantant asiàtica per a representar França al festival després d’Amaury Vassili.  Anggun Cipta Sasmi va néixer el 1974 a Jakarta i des del 1995 està establerta a Europa. Ha publicat 8 àlbums en la seva llengua materna, 6 en francès i 9 en anglès. Destaca especialment Snow on the Sahara del 1998, que va entrar amb força a les llistes èxits d’Espanya, França, Itàlia, els EUA i el Regne Unit.

El seu proper disc, Echoes, es publicarà ben aviat tant en francès com en anglès i no hi ha dubte que l’anunci de la seva participació a Eurovisió serà un bon impuls per a la carrera d’aquesta veterana artista, que va viure els seus millors moments a finals dels 90. Ara Eurovisió li brinda una magnífica segona oportunitat que de ben segur ella sabrà aprofitar.

Anggun té una llarga carrera musical, és coneguda en molts països, compta amb una molt bona veu, fonda, avellutada i té una atractiva imatge. Tots aquests ingredients la fan una molt bona aposta per a França a Bakú 2012.

Aquest és el tema més conegut d’Anggun arreu, Snow on the Sahara:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s