La Televisió andorrana cancel·la els seus acords amb la UER

Per Glòria Bricollé

La crisi no és aliena al Festival d’Eurovisió, i una mostra ben clara és que Andorra ha decidit abandonar la UER.

El passat dilluns 7 de novembre el Diari d’Andorra publicava la notícia de la delicada situació econòmica que travessa la RTVA, la Ràdio i Televisió d’Andorra.  Segons aquest mitjà, l’ens andorrà ha de fer front a uns deutes valorats en 3,6 milions d’euros deguts bàsicament a les retallades de subvencions estatals. El govern andorrà aportava el 2011 3,4 milions d’euros i  per al 2012 només se’n preveuen 600.000.

Les mesures que adoptarà la direcció de la RTVA seran l’acomiadament de 18 components de la plantilla, reduccions en contractes d’empreses de seguretat, la baixa de suscripció a l’Agència Catalana de Notícies i, el que ens afecta als eurofans, la cancel·lació de l’acord amb la UER, per la qual la televisió andorrana deixa de ser membre de la corporació de radiotelevisions europees. Aquesta cancel·lació suposarà per a RTVA un estalvi de 59.000 euros i en conseqüència, la seguretat de que no participarà en els propers festivals d’Eurovisió.

Andorra ha estat membre de la Unió Europea de la Radiodifusió durant la meitat dels anys 2000, participant a partir del 2004 al Festival d’Eurovisió fins el 2009. Ja el 2010 i el 2011 es va refusar assistir-hi com a delegació participant al certamen per l’elevat cost que suposava.

Aquesta notícia significa un pas enrere per a les esperances de tornar a escoltar la llengua catalana als escenaris del nostre continent.

Mentrestant, recordarem el pas d’Andorra a través de les veus i les actuacions de Marta Roure, Marian van de Wal, Jenny, Anonymous, Gisela i Susanne Georgi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s