Rocío Rivas representarà a Andorra a l’OGAE Song Contest 2011

Per Josep M. Sebastià

Un any més OGAE Andorra s’ha posat en marxa per poder escollir qui serà el seu representant a un dels certàmens més importants que organitzen totes les OGAE’s d’arreu d’europa: el seu propi festival, l’OGAE SONG CONTEST. Un festival virtual on cada soci que forma part d’una de les OGAE’s vota conjuntament pel seu propi país i es filtra una votació al més pur estil eurovisiu, com si d’un concurs real es tractés per trobar el vencerdor final.

Aquest es basa en escollir una cançó en el seu propi idioma i intèrpret nadiu de cada país que tingui una associació d’OGAE establerta. En el cas d’Andorra i degut a la dificultat de trobar un representant que sigui pròpiament andorrà es va donar l’oportunitat de poder escollir fora de les seves fronteres i acceptar un cantant català.

Per a l’ocasió, l’associació s’ha posat en contacte amb tots els seus socis perquè presentéssin diferents cançons editades durant el 2011 fins a l’actualitat. D’entre ells han passat per la pre-selecció virtual artistes importants com Manel, Sergio Dalma, Roser, Obrint Pas, Teràpia de Shok, La Puerta de los Sueños i la mateixa vençedora: Rocío Rivas.

Rocío Rivas, la fusió entre el cant líric i el pop romàntic

Rocío Rivas és una badalonina de tan sols 20 anys que compta amb un gran potencial per convertir-se en una gran artista de recorregut. Ja de petita va mostrar les seves habilitats interpretatives i amb només 4 anys ja era protagonista d’obres de teatre de la seva escola. El seu interés pel cant no va néixer fins que els seus pares li vàren regalar un aparell de karaoke a l’edat de 13 anys. Així mateix, al cap de poc temps es van adonar que tenia un potencial vocal que no eren molt pròpies per a la seva edat.

Aquesta inquietud la va portar a participar a concursos televisius, es va presentar a concursos de joves cantants guanyant-ne la majoria mentre a casa seva es preparava de manera totalment autodidacta. Amb tant sols 14 anys va començar a actuar en alguna sala de concerts, esdeveniments, restaurants, convencions i altres. De fet com que era una estudiant de primera, els seus pares van donar-li suport des del primer moment i va compaginar els seus estudis acadèmics amb la formació i activitats musicals.

Als 16 anys va iniciar les seves classes de solfeig i piano així com tmbé les classes de ball fet que també la va portar a participar en un dels musicals de més renom al Teatre Poliorama de Barcelona.

Actualment ha acabat la carrera de Magisteri Musical al mateix temps que ja exerceix com a professora amb nens. És admiradora d’artistes internacionals amb grans dots vocals, escolta música que va des del pop, la música negra o el dance fins a la clàssica i l’òpera.

El 2010 va editar el que seria el seu primer àlbum d’estudi: Nuevo Día. Un recull de 12 cançons en castellà i la traducció del primer senzill de l’àlbum en català: Las Puertas del Pasado, en català: Males Experiències. El disc ha estat produït per Sergi Pérez Berk i editat per la discogràfica Blanco y Negro.

Desitgem tota la sort per Andorra. Aquí teniu el vídeo-clip de la cançó:

Espanya serà representada per Malú

Per altra banda, OGAE Espanya ha utilitzat el mateix sistema d’elecció per a la seva representant, sent en aquest cas més àmplia i amb molts més candidats. Finalment la cantant madrilenya Malú s’ha endut el passaport amb el seu últim hit Blanco y Negro (sense tenir cap mena de relació amb la discogràfica).

Destijant la mateixa sort per Espanya aquí podeu veure el vídeo clip de la cançó escollida:


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s