La crònica dels herois Ell & Nikki, un mes després del seu triomf

Per Josep M. Sebastià

Curiosament, avui dimarts dia 14 de Juny es celebra un mes de la passada final del festival d’Eurovisió de Düsseldorf, d’on van sortir vencedors Ell & Nikki, els representants d’Azerbaidjan. Durant aquests 30 dies ha sigut moltes les reaccions i l’activitat frenètica d’aquesta parella artística dins i fora del seu país.

Una vegada van rebre el trofeu que els acreditava com a vencedors la gran moguda al país va ser tot un èxit, especialment a la seva capital, Bakú. Una vegada totes les televisions del país visionaven el triomf de la parella tota la població es va llençar al carrer per celebrar-ho al màxim, talment com si es tractés d’un triomf futbolístic al nostre país.

I un cop van aterrar a l’aeroport de la capital, els esperava ja la comitiva que els va portar fins al palau nacional on van ser rebuts pel president del país, Ilham Aliyev i la seva esposa Mhriban Aliyeva, talment com si es tractés d’una qüestió d’estat. El més curiós de tot és que al cap de pocs dies de rebre’ls, la mateixa Aliyeva es va imposar com a cap del comitè organitzador pel festival del 2012 a Baku, sens dubte una tasca difícil si tenim en compte que a dia d’avui no hi ha cap recinte construït per acollir la gran quantitat d’espectadors ni tampoc compta amb una infraestructura hotelera per allotjar-los.

De fet durant aquest mes ja s’han conegut algunes propostes d’arquitectes destacats per poder ser la futura seu del gran esdeveniment europeu. Una d’elles, la més espectaulars de totes ha estat la d’una empresa alemanya que ha ideat la construcció d’un palau de concerts realment impressionant amb un sostre de vidre i ubicat justament sobre el Mar Caspi.

Però la descisió no serà fins el pròxim dia 20 de Juny quan la UER celebrarà una reunió a Ginebra on es decidirà finalment la seu i les dates en que es celebraràn les corresponents semi-finals i final. Aquestes últimes ja es van anunciar poc abans de celebrar-se la final d’enguany en una de les reunions dels organitzadors a Düsseldorf on ja es va establir que seria el 22, 24 i 26 de Maig però falta saber-ne la confirmació oficial.

Poc després els guanyadors van acompanyar el president de la cadena Ictimai (Televisió d’Azerbaidjan) en una roda de premsa on es van tractar principalment els aspectes sobre la celebració del festival de l’any vinent i del triomf de Ell & Nikky. Aquests últims van afirmar rotundament que “per guanyar Eurovisió s’han de tenir ganes de fer-ho, treballar dur i rodejar-te de grans professionals” i van elogiar indiscutiblement els autors suecs de la cançó Running Scared. Una fórmula d’èxit tenint com a conillet d’indies a Safura (representant del 2010) on es va fer el mateix format de pre-selecció i van ser els mateixos autors de la cançó triomfadora d’enguany.

Però l’èxit de la parella no acaba aquí ja que el passat dia 2 de Juny van firmar un contracte amb la companyia discogràfica Universal Music a la seva seu d’Alemanya per grabar un primer àlbum. A més també preparen una gira europea que els portarà per diferents punts del continent, encara per concretar. Tot i aquest suport de la companyia per entrar al mercat musical més competitiu d’europa, el de la zona oest, ja han mantingut altres vincles de col.laboració amb la discogràfica Roton, coneguda per tenir a la seva cartera d’artistes a Inna, Ackcent, Bob Sinclair, Tiesto, entre altres.

L’activitat frenètica els va portar fins i tot als premis Muz-TV Awards 2011 de Moscou el passat dia 3 de Juny on van actuar amb artistes com Tokio Hotel o Arash (co-representant del mateix país el 2009 i reconegut a Iran).

Aquí en podeu veure l’actuació:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s