Aquesta nit, la gran final d’Eurovisió 2011

Per Josep M. Sebastià i Glòria Bricollé

Avui dissabte 14 de maig és la gran nit eurovisiva, en la qual 120 milions d’espectadors veuran el Festival retransmès per 45 televisions i 36.000 persones el podran gaudir en directe des de l’Esprit Arena de la ciutat renana de Düsseldorf. Mai s’havia vist una posada en escena igual, gràcies al magnífic treball d’il·luminació de la televisió alemanya i s’ha posat de relleu la tradicional efectivitat del país, amb una gairebé perfecta posada en escena i organització del Festival.

Després de les sorpreses de les dues semifinals, on Noruega, Turquia i Armènia de la primera i Israel de la segona semifinal van quedar eliminades, ara és el torn dels 20 països que sí que es van classificar i els Big Five, que ja tenien el passaport assegurat per a la nit d’avui. Un dels moments més especials de la nit de ben segur que serà la tornada d’Itàlia, després de 14 anys d’absència del Festival.

L’ordre de les actuacions de la final ve marcat per un sorteig i es podria dir que l’atzar ha situat els països per “blocs temàtics”, essent la primera part molt suau (Finlàndia, Bòsnia), continuant per una concentració de 15 països amb temes molt potents i alguns clarament favorits (com Regne Unit) i acabant el Festival amb propostes menys agosarades, com ara Islàndia, Ucraïna, Sèrbia i Geòrgia, per bé que ens encanta la posada en escena de l’ucraïnesa Mika Newton, acompanyada per una il·lustradora amb sorra, molt espectacular. Espanya se situa entre aquestes darreres participants, en 22è lloc, i creiem que tot i no aparèixer en les posicions més altes de les apostes, la seva situació entre Islàndia i Ucraïna l’afavorirà, ja que presenta a l’escenari un tema molt enèrgic, positiu i que destacarà entre els migtemps previs i posteriors.

Us deixem amb un recull de les 25 cançons que actuaran aquesta nit:

One comment

  • Un cop vistes les actuacions, em decanto per Irlanda i Dinamarca, malauradament guanyaraà Anglaterra amb una actuació penosa, 4 veus necessiten coros, es que no son prou bons sols?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s