Ja tenim nou himne i l’escenari gairebé acabat

Per Josep M. Sebastià

Tot just quan falten 3 setmanes per conèixer ja qui serà el vencedor de la 56ena. edició del Festival d’Eurovisió que se celebrarà a Düsseldorf ja podem anar desvetllant tal com serà l’escenari a través de les imatges que la televisió alemanya ja ha donat a conèixer. De fet la pròxima setmana ja estarà del tot enllestit ja que una setmana després començarà la marató d’assaijos, rodes de premsa i tota la moguda eurovisiva que tots tant esperem.

Aquí podeu veure un detall de la construcció de l’escenari a l’Esprit Arena:

Escenari ja gairebé acabat on es perfila la plataforma i pasarel.la en forma de satèl.lit

Perspectiva des del control d'il.luminació

Perspectiva des del darrere de l'escenari amb la gran corona de llums

Recordem que l’estadi acull a 54.600 espectadors que cada setmana animen a l’equip de futbol Fortuna de Düsseldorf, recinte que va ser contruït entre el 2002 i 2004. En un principi comptaba amb el patrocini especial de la companyia aèria LTU però un cop desapareguda amb l’integració amb Lufthansa es va escollir la marca de roba juvenil Esprit per donar-li novament el nom a l’estadi.

Per a la transformació de l’estadi a auditori eurovisiu s’han necessitat més de 40 tràilers, 38 tones de pes en totes les estructures que han estat transportades, 7 quilòmetres de cablejat i 2.200 focus instal.lats dels quals 1.100 d’aquests són mòbils.

TANZE, L’HIMNE PER EUROVISIÓ 2011


Curiosament fa un parell de mesos que el grup Bilk va acabar la producció del tema Tanze, cançó seleccionada per l’organització del festival per ser el suposat himne del certàmen. A dia d’avui el grup acaba de publicar el clip oficial del tall i a més està apunt de començar una gira promocional per Alemanya i poder donar a conèixer les seves cançons a més de l’esmentat tema composat exclusivament pel festival.

La banda Bilk és de Düsseldorf i a més realitzaràn alguns concerts a la seva ciutat durant la setmana eurovisiva per després poder actuar en altres punts del seu país. La cançó Tanze (De Thythmus meiner Stadt), en català Balla (El ritme de la meva ciutat) és una cançó que parla de la multiculturalitat en una ciutat alegre.

Precisament la cançó ja va ser presentada el passat mes de febrer amb un seguit de discordàncies. Primer per no tractar-se d’un tema en anglès sinó en alemany i després pel seu estil, que consideraven poc agraït per un format com eurovisió. Es caractaritza per un rock-grunge adolescent, un estil que triomfa al país.

En podeu veure el clip oficial en el següent vídeo:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s