El primer aniversari d’Eurovisio.cat

Per Josep M. Sebastià i Glòria Bricollé


Justament avui fa un any es va inaugurar el projecte d’Eurovisio.cat, web dedicada exclusivament a l’actualitat del festival d’Eurovisió en català on de fet la idea va néixer després del buit que va donar l’absència d’Andorra com a país participant en aquest gran certàmen de la musica europea.

La posada en marxa va coincidir amb un dels dies més importants de tot l’any pels catalans, la diada de Sant Jordi i a partir d’aquell dia l’aportació de tots els components de l’equip ha estat del tot activa i permanent, oferint un seguit d’activitats especials i recordant-ho amb nostàlgia. No cal dubtar que l’aposta no s’hagués vist motivada si no fos per la gran afluència d’internautes que ens han donat suport.

QUÈ HEM FET FINS ARA?

De les activitats més importants fetes durant aquest any en destaquem per exemple la cobertura que vam poder fer del festival del 2010 des d’Oslo (clicant aquí podeu veure tota la cobertura general), l’entrevista íntegra amb Daniel Diges (clicant aquí podeu entrar a l’Especial Daniel Diges), el pas per Catalunya Ràdio per promocionar la pàgina (clicant aquí podeu tornar a escoltar l’entrevista a El Suplement), la cobertura especial de les gales de TVE, Destino Eurovisión des de Sant Cugat del Vallès, les entrevistes amb els concursants catalans al concurs i les diferents tertúliques a les que hem estat col.laborant durant aquest temps. Tot això, gràcies també al suport incondicional dels amics d’AEV (Asociación Española de Eurovisivos), d’OGAE Andorra i altres seguidors.

QUÈ FAREM A PARTIR D’ARA?

Estem a les portes d’un nou festival on tot l’equip es traslladarà de nou a l’esdeveniment, aquesta vegada celebrant-se a Düsseldorf. Per cobrir tota l’actualitat des d’allà tenim una sèrie de projectes previstos, entre d’altres:

Düsseldorf Dia a Dia

A partir de la setmana eurovisiva trobareu una crònica diària sobre les actuacions dels diferents països o aspectes globals que hagin ocorregut.

Eurovisió.cat TV

Engeguem també una sèrie de vídeos-documentals per donar una cobertura general del que veiem desde la ciutat alemanya. L’aplicació estarà disponible en breu.

Arxiu Fotogràfic Flikr

Tal com ja vam oferir amb la cobertura de totes les gales de Destino Eurovisión, continuarem apliant la nostra pròpia galeria fotogràfica amb les imatges que anem captant des del Festival.

A més d’aquests tres projectes puntals volem continuar rebent les vostres opinions sobre qualsevol tema que sigui de discussió o es vulgui donar una visió en concret, tots sereu benvinguts!

Sigui com sigui, celebrem aquest primer aniversari amb tots vosaltres, els seguidors i coincidint amb l’efemèrida la nostra representant espanyola d’enguany, Lucía Pérez ens ha regalat una salutació especial que podeu escoltar en el següent enllaç:

Moltes gràcies a tots per seguir-nos i bona diada!

L’equip d’Eurovisió.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s