Els pronòstics s’han complert: Eric Saade guanya el Melodifestivalen

Per Josep M. Sebastià

Una de les preseleccions més esperades i emblemàtiques any rere any és la dels suecs amb el format Melodifestivalen. Enguany aquest gran concurs musical de la SVT celebrava els seus primers 10 anys amb una estructura de preselecció que tants bons resultats ha donat a l’audiència nòrdica en totes les seves edicions.

Després de la tradicional ruta per tot el país celebrant les diferents semifinals, aquesta mateix nit ha arribat el desenllaç amb la ja tradicional gala final al Globen Arena d’Estocolm amb moltes apostes fortes i un resultat final que ha coincidit plenament amb les apostes que s’han anat realitzant durant l’útlima setmana.

Com ja sol ser habitual durant les primeres quatre gales es van donar a conèixer les cançons, amb cares ja conegudes dins del concurs com Jenny Silver, Linda Bengtzing, Sanna Nielsen, Eric Saade i Elisabeth Andreasson, entre altres.

Els 10 concursants finalistes de la nit han estat els següents, per ordre d’actuació:

 • Danny Saucedo: In The Club
 • Sara Varga: Spring For Livet
 • The Moniker: Oh My God!
 • Brolle: 7 Days And 7 Nights
 • Linda Bengtzing: E Det Fel Pa Mej
 • Nicke Borg: Leaving Home
 • Swingfly: Me And My Drum
 • Sanna Nielsen: I’m In Love
 • The Playtones: The King
 • Eric Saade: Popular

La gala ha estat presentada per Marie Serneholt i Richar Oisson tal com han anat fent durant les últimes setmanes del mateix concurs televisiu..

El resultat final s’ha distribuït de la mateixa manera que en nou format implementat l’any passat: una ronda de puntuació amb un jurat internacional format per diferents països i el televot del mateix país. En la primera ronda hi han format part els països com Croàcia, França, Alemanya, Crècia, Irlanda, Malta, Noruega, Russia, San Marino, Ucraïna i el Regne Unit.

Per altra banda el jurat suec, a través només de televot ha repartit la segona part de la votació, aquesta essent més elevada per cada escollit. Finalment el resultat final ha quedat de la següent manera:

El triomf d’Eric Saade amb la cançó Popular ja era una de les peçes que encapçalava el triomf de les múltiples enquestes que s’han fet durant l’última setmana per diferents diaris i revistes suecs i per a tot el col.lectiu eurofan d’arreu del món. També és cert que la televisió sueca ha fet molt bé els deures per no quedar-se a les portes de la final d’Eurovisió, com va passar l’any passat, apostant per unes cançons més atractives i adients per enviar al certàmen.

El jove Saade interpretarà una cançó fresca i juvenil on destaca per sobre de tot la bona interpretació sobre l’escenari arribant a ser espectacular, amb trencadissa de vidres inclosa. Recordem que el mateix cantant ja va aconseguir la tercera posició en el Melodifestivalen de l’any passat amb la cançó Manboy i poc després va aprofitar per editar el seu primer disc d’estudi, Masquerade.

Podeu veure l’actuació de la cançó Popular en el següent vídeo:

One comment

 • Competencia directe dels Blue, perque tot i ser un cantant en solitari, la canço i el ball son de Boyband.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s