A Friend in London guanyen el Dansk MGP

Per Glòria Bricollé

Ahir dissabte la DR1 va emetre el Dansk Melodi Grand Prix i en va sortir vencedor la banda de rock A Friend in London amb New Tomorrow. En aquesta ocasió la final danesa del Ballerup Arena de Copenhague comptava amb 10 candidats. A la primera ronda un jurat aportava els seus comentaris i també el 50% de la votació general, mentre que els espectadors votaven el 50% restant. Dels deu participants inicials se’n seleccionaven quatre i el públic en triava dos. Després, en una tercera ronda, el televot de nou escollia el guanyador definitiu.

Aquests eren els deu participants danesos:

Anne Noa Sleepless

Jenny BerggrenLet your heart be mine

JeffreyDrømmen

Le Freak 25 hours a day

Sine Vig You’ll get me through

Stine Kinck – Hvad hjertet lever af

Lee HuttonHollywood girl

Christopher Brandt Emma

Kat og Justin Hopkins Black and blue

A Friend in London New tomorrow

Anna Noa, Stine Kinck, A Friend in London i Le Freak van passar a la segona ronda i a la tercera Kinck i Le Freak foren eliminats. Així que al duel final A Friend in London va véncer a Anna Noa i el seu Sleepless. Aquest Melodi GP ha estat un dels més renyits i emocionants que es recorden per bé que l’audiència europea estava molt repartida entre les sis finals nacionals que es retransmetien gairebé simultàniament.

A Friend in London és un quartet danès creat el 2005 a la ciutat de Vostrup. L’any següent van saltar a la fama guanyant el concurs Bodog Million Dollar Battle of the Bands entre més de 40.000 bandes d’arreu del món. El grup el formen Tim Schou (veu i guitarra), Sebastian Vinther (veu i guitarra), Aske Damm Brammling (baix i veu) i Esben Svane (bateria i veu). Estan ultimant el seu àlbum de debut que de ben segur tindrà força repercussió deguda al trampolí d’Eurovisió.

El tema que presentaran a Europa New Tomorrow no és un rock en el sentit estricte: és més aviat un mid tempo aeri a l’estil Coldplay, basat molt en la veu del solista, Tim Schou. Cal esmentar que New Tomorrow recorda perillosament a la melodia del tema Sing for me d’Andreas Johnson (Suècia, Melodifestivalen 2006)

Aquí tenim l’actuació que els portarà a l’escenari de l’Sprit Arena de Düsseldorf a la segona semifinal del dia 12 de maig.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s