Lucía Pérez representarà Espanya amb “Que me quiten lo bailao”

Per Josep Ma. Sebastià i Glòria Bricollé


La gallega Lucía Pérez ha guanyat el passaport a Düsseldorf amb el tema Que me quiten lo bailao gràcies al jurat i al televot, tot i que hi ha hagut polèmica quan el tema defensat per Pérez estava empatat amb Abrázame. En tot cas, després ha estat refrendat amb el suport del públic en un 68%.

La final de Destino Eurovisión de TVE comptava amb la participació dels tres finalistes: Melissa, Auryn i Lucia Pérez. Cadascun d’ells havia d’interpretar tres cançons, el jurat n’escolla una de cada candidat i el televot prenia la decisió final.

Els conductors de la gala tornàven a ser Anne Igartiburu i Daniel Diges per bé que en el jurat hi havia un canvi: apareixia la cantant Sole Giménez en comptes de Merche. Per la resta tots igual: David Ascanio, Boris Izaguirre, Albert Hammond i Reyes del Amor. Les actuacions musicals de la nit corrien a càrrec de dos dels membres del jurat (Giménez i Hammond) i dels flamants representants anglosaxons al festival, els Blue.

Melissa s’estrena amb Eos, una composició de Jesús Cañadilla (autor d’Algo pequeñito) vestida de blanc, dalt d’un podi, interpretant aquest himne mitològic dedicat a la deessa grega de l’aurora. És un tema amb molta força i que ella defensa amb veu potent.

Segueix el quintet Auryn, amb Evangeline, asseguts als seus perpetus tamborets i amb veus força conjuntades. Sole Giménez en destaca els “gran treball vocal”.

I acaba la primera tanda de cançons Lucía Pérez amb Que me quiten lo bailao, el tema més mogut de la nit, lleuger, escrit per Rafael Artesero. És un tema d’aire country, acompanyat d’una guitarra, que en principi no despertava passions però finalment, gràcies o per culpa de la polèmica, ha resultat guanyador.

Després de les tres primeres actuacions, Sole Giménez, antiga solista de Presuntos Implicados, interpreta Volando voy, volando vengo del seu darrer disc Pequeñas cosas.

Segueix Melissa i el seu Sueños rotos, un tema molt soul que amb els violins i el vestit vermell de la cantant guanyen molt. Segons Boris Izaguirre “aquesta balada no seria una sorpresa a Eurovisió, però sí que ho seria la teva mida, cabell i veu”.

El sol brillarà és un tema bastant fluix i els Auryn no el milloren gaire, amb el seu look desenfadat i una coreografia força insuficient i banal.

Acaba la segona tanda de cançons Lucía Pérez amb Abrázame fuerte, un tema que recorda a La Oreja de Van Gogh i que ella el defensa molt bé. Durant l’actuació al plató hi ha hagut una apagada de so però sembla que a la televisió no s’ha notat.

Arribava la tercera ronda de cançons i ho va encetar Melissa amb la cançó Diamonds. El tema dance de la nit per excel.lència. No és difcíl descobrir que el tema necessitava més bona producció musical i interpretat amb més força vocal a més de la pròpia Melissa. Un tema combinat amb anglès i espanyol. Sense cap mena de dubte un tema 100% eurovisiu. Segons el jurat, Ascanio afegia que era la peça més senzilla de les que havia interpetat a la nit.

Torn pels Auryn amb Volver, una de les grans apostes clares de tots els fans i seguidors. Una balada que va creixent poc a poc i que acaba amb una girada d’esquena. Evidentment el potencial de veu dels 5 cantants va fer que en algun moment estiguéssin descontrolades però intentem creure que no era una cançó fàcil. Reyes del amor va afegir al finalitzar que a dia d’avui encara no havia guanyat cap banda de nois cantant una balada.

I va finalitzar el concurs la cantant Lucía amb C’est la vie! It’s allrigth. Un tema d’estil cabaret i amb una posada en escena també molt adeqüada per a l’ocasió. Joc de cadires, cuixes i a ritme de picada de dits.

Per donar temps al jurat i que decidís amb quina cançó es quedava de cada un dels intèrprets va arribar una de les actuacions dels convidats més importants de la nit. Els representants britànics d’enguany els Blue van interpretar Breathe Easy, un dels temes que han inclòs en el seu àlbum de reunió, després de quasi 5 anys d’editar les seves cançons en solitari. Esperem que finalment la cançó que interpretaràn sigui millor que la que van cantar a Sant Cugat ja que no aportava res de diferent ni destacava res de la cançó.

I arribava el moment de buscar només una cançó per cada artista.

Van començar per Melissa i la votació va ser la següent:

 • Eos: 14 punts
 • Sueños Rotos: 11 punts
 • Diamonds: 5 punts

Van continuar amb les cançons dels Auryn on va triomfar la peça que més agradava a la formació:

 • Evangeline: 9 punts
 • El Sol Brillará: 6 punts
 • Volver: 15 punts

I fan finalitzar amb la triomfadora Lucía Pérez i amb el punt més calent de tota la nit, amb controvèrsia inclòsa:

 • Que Me Quiten Lo Bailao: 12 punts
 • Abrazame: 12 punts
 • C’est La Vie! It’s All Right: 6 punts

Una vegada Boris Izaguirre va donar els seus vots va arribar la polèmica sobre com desempatar els dos resultats entre Abrazame y Que Me Quiten Lo Bailao. Des d’un prinicipi es va formalitzar que si es trobaven amb un empat guanyaria la que hauria tingut més bona puntuació. Per tant, Que Me Quiten Lo Bailao reunia tres tresos respecte Abrazame que en tenia 2. I tot va recaure en la desició de Boris, l’últim membre del jurat on després va fer una declaració la mateixa Lucía on va afirmar que amb la cançó que es sentia més còmode era amb Abrazame.

Seguidament, Anne dona uns minuts al jurat per mirar de trobar una sol.lució al tema i finalment el mateix Boris va afirmar que les regles eren les que s’havien marcat, que ell no canviaria els seus vots i que per tant sortia vencedora la peça Que Me Quiten Lo Bailao. Tot un circ de desicions a l’estudi de TVE…

Una vegada escollit un tema per a cadascú, els artistes van tornar a interpretar les cançons dalt de l’escenari per donar pas al jurat popular o televot ja que amb aquest sistema es decidia quin intèrpret i amb la cançó en sortiria el guanyador de la nit.

Després de les actuacions de Daniel Diges interpretant la versió d’Angels de Robbie Williams i Albert Hammond amb un tema que va compondre ell per Luz Casal Entre Mis Recuerdos van entregar el sobre del resultat a Anne on en va sortir el següent resultat final:

 • 68% per Que Me Quiten Lo Bailao
 • i les dues restants amb 20% i 12% on desconeixem el resultat final

Tal com es preveia, l’artista escollida pel televot en la semifinal de la setmana passada va tornar a arrasar en la gala final, i més encara si hi sumem la controvèrsia amb la desició del tema final. Amb el cap ben alt i orgullosa de ser la triomfadora, Lucía Pérez va tornar a interpretar el tema que cantarà a Düsseldorf el proper 14 de maig. Us deixem amb la seva actuació:

3 comentaris

 • De les tres cançons finalistes aquesta era la que menys m’agradava… pobre noia, haver de cantar una cançó que no és la seva preferida, ni el seu estil… d’acord, la cançó potser té algo, però crec que és més digna d’eurojunior que no del festival… la Lucía crec que ho farà força bé, però em temo una posada en escena horrible… que no li passi res…
  crec que la millor opció hagués estat Eos amb Melissa, però es clar, aquest tipus de cançons a la preselecció espanyola no es porten… (si això enlloc de ser Espanya fos Armènia, hagués guanyat de tros aquesta cançó i amb un Top10 assegurat… però Spain is different…) Volver també crec que era una bona opció, gran balada que va tenir la desgràcia de ser cantada per aquells 5 adolescents, que sort que no van guanyar perquè els Blue els hi donen mil voltes…
  en fin, això és el que hi ha… espero equivocar-me, però la cançó ja ho diu: sé que han de venir tormentas y me caeré (al lloc 20 en avall), pero a fin de cuentas he disfrutao, de todo lo bailao (ella ja ha anat al festival…) ai Artesero… que això és l’experiència d’Andorra 2005-2006…

 • Jo també volia que guanyés “Eos” o “Volver (Away)” però tot i això estic satisfet amb el resultat final.

 • Mentre no guanyés una balada, tot m’estava bé, que les balades ja cansen.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s