Entrevista als Da Igual: “Destino Eurovisión no aportarà res de nou, no s’han arriscat gens”

Per Glòria Bricollé

Da Igual, la banda de Reus creada el 2007 va ser l’encarregada d’obrir portes a la gala 1 de Destino Eurovisión i van passar a la gala 3 gràcies al vot del Jurat. Es tracta d’un quintet amb l’estil que ells anomenen “power pop, punk melòdic i rock canalla”. Els seu integrants, Wences, Quique, Àlex Pouguet, Ferran Aguió i Dani Catena, estan a l’espera del segon àlbum, després del debut amb el disc Injustificable.

Durant la primera gala que els va classificar van ser una de les sorpreses més agradables de la nit, amb la seva interpretació de Bailar pegados, plena d’energia, i com hem dit, els membres del Jurat els van donar el passaport per la gala 3. En aquella ocasió els de Reus no van tenir tanta sort, la seva versió rockero-acrobàtica de Marionetas en la cuerda no va comptar amb el suport del públic ni tampoc del jurat.

Volem saber què en pensen del seu pas per les gales de TVE i per això els hem preparat el nostre qüestionari de rigor.

Eurovisio.cat (E.cat): Primer de tot ens agradaria que ens poguéssiu descriure una mica quina a estat la trajectòria del vostre grup.

Da Igual (DI): Da Igual neix el gener de 2007 quan Wences coneix a Quique amb una banda i comencen a assajar i a treure els temes que Wences crea i Quique arranja, va ser amor a primera vista. Al cap de dos anys, molt assaig i la substitució de músics per Àlex Pouguet i Ferran Aguiló, es crea la banda. Més tard amb la incorporació de Dani Catena es consolida un grup a foc ardent. Al cap de poc decideixen llançar-se de forma independent al mercat i autoproduir-se amb el seu primer disc, Injustificable.

Da Igual van guanyar el premi de “Los más cool” de Coolway, concurs nacional de bandes, on hi van participar més de 500 formacions i solistes. Actualment estan preparant nova gira nacional i el seu segon disc.

Han tingut el plaer de tocar amb Hombres G i en varis concerts dels 40 Principals durant el 2010 i 2011.

Eurovisio.cat (E.cat):  Com se us va acudir presentar-te als càstings de Destino Eurovisión?
Da Igual (DI): A l’acabar de grabar el videoclip de Bailar pegados, vam veure l’anunci del programa i vam prendre la decisió de presentar el video. La nostra intenció era arribar a la TV i ho vam aconseguir.

(E.cat): Era ja una inquietud vostra poder ser els representants espanyols a Eurovisió?
(DI): En realitat no hem estat mai uns seguidors de Eurovisió per l’aventura ens semblaba molt atractiva. Però no, en absolut es va convertir en una obsessió com podia ser per altres concursants. Per nosaltres va ser un a més a mes de la gira que havíem començat.

(E.cat):  Seguiu any rere any el certamen europeu? Amb quin representant espanyol dels que hi ha hagut fins ara us quedaríeu? i algun artista guanyador?
El festival no el seguim efusivament però cada any t’assabentes de qui va i com queda gràcies a la promoció que li fan des de RTVE. Ens quedem amb Sergio Dalma. Un referent per nosaltres. I algun artista guanyador… (Si a nosaltres si ens haguesin deixat anar, amb un tema nostre… ) De momento no ens mullem.

(E.cat):  Sentint molt que no poguéssiu passar a la final de la gala, què ens podríeu dir de la vostra experiència a Destino Eurovisión?
(DI): Va ser una experiència molt bona, ja que ens ha repercutit en que molta gent ens conegui. A nivell profesional hem fet molt contactes i ens ha servit també per tenir encara més els peus a terra, ja que la fantasia que rodeja la TV es molt volàtil i només es queda dret el que toca de peus a terra.

(E.cat):  Us vàreu sentir còmodes amb la cançó que vàreu tocar?
(DI): Amb Bailar pegados un molt bé a mitges, ja que ens van modificar el nostre arranjament i ens van fer sonar com ells volien. I amb la segona, Marionetas en la cuerda vam produir nosaltres tot el tema i va esta genial dins de que es una cançó molt antiga i una mica infantil, (però és el que ens va tocar). Hagués estat millor presentar temes nostres i que cadascú fes coses seves. Hagués estat molt mes just tot.

(E.cat):  Com va anar la convivència amb els cantants i els dies previs dels assaigs? I l’organització de TVE i Gestmusic?
(DI): Tot va anar genial. Ja que nosaltres tenim sort de gaudir de un bon rollo molt potent i aixó es transmet a la gent que tens al voltant. És el que va passar. Bon ambient en general, i l’organització va estar a l’altura de la productora i la cadena de TV.

(E.cat):  Creieu que la decisió del jurat i els seus comentaris van ser els més encertats?
(DI): Si. Ja que era la seva opinó personal la que decidia. La seva i la que no és la seva. Per nosaltres no hi va haver cap tipus de comentari dolent o de recomanació. Va ser un plaer veure que agradàvem de veritat. Ens quedem amb la sensació de la sorpresa grata que van tenir en descobrir-nos, paraules del jurat. Albert Hammond sobre tots.

(E.ca): Quin és el vostre favorit dels tres finalistes que han quedat de la gala? Algun tret a destacar del que us agradi més?
(DI): No tenim cap favorit, ja que nosaltres no som uns experts en Eurovisió. Creiem que tots tenen el seu punt. Però com a comentari personal, no aportaran res nou. No s’han arriscat gents per portar alguna cosa real. Una cosa que Da Igual aportava era realitat, artistes fets amb treball i talent, frescura i un estil nou per part del país.

(E.cat): Us tornaríeu a presentar a una altre preselecció espanyola?
(DI): No direm mai no. Però de moment tenim moltes coses a l’horitzó.

(E.cat) Creieu que les plataformes televisives serveixen encara a dia d’avui com a trampolí a la fama?
(DI): Està clar que tenen un paper important, per avui en dia Internet es el camí a part de totes les plataformes de comunicació.

(E.cat): Després d’aquesta experiència què té previst fer DA IGUAL a partir d’ara? Quins són els vostres plans immediats? I a llarg termini?
(DI): Doncs ara ja estem tancant la gira d’aquest any i comencem la producció del segon disc. Apart de que ja hem rodat 2 nous videoclips que sortiran a la llum en breu.
A llarg termini Da Igual es farà un lloc en el panorama músical.

Moltes gracies per l’entrevista! Es un honor i volem agriar a tots vosaltres que doneu veu a les nostres paraules. Una abraçada molt forta de Da Igual.

Us deixem amb la primera actuació dels Da Igual a Destino Eurovisión, amb la seva versió del Bailar pegados de Sergi Dalma que els va permetre arribar a la semifinal de la preselecció espanyola. Demà no seran a la final de Sant Cugat però es trobarà a faltar la seva espontaneïtat i rotunditat. Pura energia.


Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s