Noves esperances desde Polònia amb Magdalena Tul

Per Josep M. Sebastià

Aquesta mateixa nit s’ha celebrat a Varsòvia el Krajowe Eliminacje, la gala per escollir el representant eurovisiu d’enguany. Ja desde inicis d’any es van anar coneixent diferents trets de la gala d’aquesta nit: selecció de cantants oberta, o sigui, presentant maqueta i una sèrie de jockers escollits per la pròpia TVP, la televisió del país.

En total la gala ha comptat amb 10 participants i ha estat conduïda per dos dels presentadors amb més renom de la televisió polaca: Odette Moro-Figurska i l’extravagant Krzysztof Kasowski. La desició final del concurs s’ha decidit únicament a través de televot. De fet durant les actuacions dels artistes convidats per poder deixar votar ja s’anava seguint el termòmetre de cada artista per anar veient per on anaven els trets i els seus vots, cosa que creiem que evidentment afavoria votar a qui més punts s’emportava ja que la descició era únicament dels telespectadors.

Els participants a la gala han estat:

  • Magdalena Tul – Jestem
  • Anna Gogola – Ktos Taki Jak Ty
  • Roan – Maybe
  • SheMoans – Supergirl
  • Ajda Fijal – Hot Like Fire
  • IKA – Say
  • The Trash – Things Go Better With Rock
  • Alizma – Bow To The Bow
  • Formula RV – Ja, Ty i Ty i Ja
  • ZoSia & S.O.L. – Scream Out Louder

Finalment les espectatives s’han complert i ha guanyat amb un 45% de vots la cantant Magdalena Tul amb la cançó Jestem seguit de Anna Gogola amb un 22,57% i Alizma amb un 12,76%.

Magdalena Tul és una gran actriu i cantant conegudíssima al seu país. Nascuda el 29 d’abril de 1980 al poble de Gdansk, ja de ben petita va començar formant part de cors de petits cantors i més tard, ja en l’adolescència va col.laborar com a corista en diferents bandes importants de Polònia.

Després d’iniciar els seus estudis com a actriu de musicals va col.laborar en produccions com Metro, Beloved Country, Sunday at the train stration Glówny, Gypsi Evening, Miss Saigon, Grease, Cats i Academy Of mister Kleks. Però realment la popularitat va venir per col.laborar com a cantant al programa Guess That Tune de la televisió polaca.

La seva carrear com a artística va començar editant cançons per pel.licules de Walt Disney i més tard per editar el senzill The Victory Of Heart.

Per aquest 2011 i gràcies a la plataforma eurovisiva, el seu nou disc Nie Ma jej va a bon port ja que inclou Jestem, la cançó que interpretarà al Düsseldorf Arena el pròxim més de maig. La cançó escollida, amb esperit 100% eurovisiu i farcint-la de melodia comercial és un tema potent i enèrgic. Tot un canvi per aquest país ex-soviètic amb esperances optimistes per poder-se proclamar-se guanyador per primera vegada en la història del certàmen.

Aquí podeu veure el vídeo clip de la cançó Jestem:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s