Lucía Pérez, Melissa i Auryn, finalistes per a Destino Eurovisión

Per Glòria Bricollé i Josep M. Sebastià

Ha acabat la tercera gala de Destino Eurovisión de TVE amb algunes sorpreses i bastantes decepcions, ja que els favorits Mónica Guech, Da Igual o Esmeralda Grao han quedat fora de la cursa eurovisiva per representar Espanya.

Continuaven com les gales anteriors la mateixa presentadora, mateix jurat i mateix enviat al backstage però ja només quedaven 10 participants seleccionats de les dues gales anteriors. Per tant, ha estat un programa dinàmic i amb les actuacions finals de Pastora Soler, David Ascanio i Sergio Dalma.

Da Igual han estat els primers en pujar a l’escenari de Sant Cugat, oferint una versió acrobàtica i rockera del Marionetas en la cuerda (UK 1967), sorprenent però descafeïnada. El Jurat ha estat molt benèvol amb totes les actuacions, ni tal sols els ha donat consells com la setmana passada.

Una de les favorites de la gala anterior, Esmeralda Grao, se’ns ha presentat acompanyada d’un piano i amb un atrevit vestit vermell molt pujat de to, molt més pujat de to que la seva veu. La Fiesta terminó li oferia una oportunitat de lluïr potència vocal i no l’ha aprofitat.

Tercer ha estat Sebas, interpretant amb la seva veu de tenor el clàssic irlandès What’s another year amb un guitarrista a l’escenari. Realment ha sortit molt airós de la prova, tot i que era una aposta arriscada.

Lucía Pérez provenia seleccionada de la primera gala i ha cantat el divertit Boom Bang a Bang (UK 1969) amb bona veu i excel·lent actitud, mig en anglès i mig en castellà que la portaria a la final del proper divendres gràcies al suport del públic.

Un dels grups de la nit era Auryn, el quintet juvenil de Madrid que ja va sorprendre a la primera gala cantant a capella. En aquesta ocasió han seguit fidels al seu estil, vestits retro i amb veus ben empastades posant en escena el tendre Eres tú de Mocedades.  Passen a la final seleccionats pel Jurat. Sembla que tenen fermes possibilitats de ser els guanyadors d’aquest Destino Eurovisión.

Casualment, o no, la següent a actuar i també finalista ha estat Melissa amb una espectacular posada en escena del Diva de la retornada Dana International. Vestida de daurat, coreografia arriscada, tot apuntava a una interpretació biònica però la pinzellada folclòrica segueix acompanyant a la jove alacantina. De tota manera, a la final per la via del Jurat.

Com ja era habitual entre les actuacions es van projectar diferents reportatges especials sobre diferents aspectes del festival: la vestimenta, els pentinats… tots ells amb la col.laboració del soci honorífic de Gestmusic, Xavier Sardà encarnant la seva habitual conversa amb el Sr. Casamajor.

A continuació arribava l’actuació d’un dels personatges més pòlemics de Destino Eurovisión: Gio. Altra vegada es va arriscar a cantar una pròpia versió del tema Dime de la catalana Beth. Vestit amb una indumentària creada per ell mateix ha interpretat el tema a ritme de reggaeton i amb coreografia encertada. Ha confiat també la col.laboració d’un raper. Tot i així l’actuació no deixava de ser una còpia del mateix estil de la primera cançó que va cantar al concurs amb una veu peculiar però força encertada. Finalment Boris Hizaguirre ha comentat que ja que Beth no es va creure mai aquesta cançó, ell si que ho ha aconseguit i que fins hi tot l’ha crescut.

La següent a actuar va ser la catalana Mònica Guech que tenia tota l’espectació dels fans amb la perfecta versió que va fer del Love Shine A Light de Katrina and the Waves. Veu espectacular però perdent força en la posada en escena ja que tornava a repetir l’intepretació davant el piano. Creiem que es mereixia una bona actuació amb ballarins per canviar el seu registre. Tot i així va clavar a la perfecció el tema guanyador del 1997 amb el seu registre R&B i soul.

Continuant amb la desfilada de catalans a la gala arribava la banda Don Jonhsons amb una aposta arriscada: una versió del Hard Rock Halleluja dels Lordi. Aquesta vegada substituïnt la màscara de goma per les ulleres de sol van defensar amb el seu propi estil funky la cançó. S’esperava més del grup barceloní ja que no va fugir massa del seu registre de la seva primera actuació. Recordem que un dels punts de tornar a actuar amb cançons diferents havia de servir en part per demostrar quins adeptes podia aconseguir l’artista o banda, en aquest cas. Tot i així creiem que poder assistir a un concert del grup ha de ser tota una festa.

I arribava el desè candidat, David Sancho. Tot un rei del swing ha versionat el tema Nel Blu Di Pinto Di Blue (Volare) del gran Domenico Modugno. El de Teruel ha tornat a repetir el mateix estil propi de l’actuació a la primera gala. Passant totalment desaparcebut ha estat un moment en que els telespectadors han recuperat un dels millors temes en italià que han passat pel festival d’Eurovisió.

Moment de deliberacions i per fer temps començava la desfilada d’artistes convidats: Pastora Soler que va sorprendre a tot el públic amb la seva veu i el seu nou canvi de registre musical, David Ascanio i el català Sergio Dalma que va aprofitar per promocionar el seu nou disc de versions de clàssics italians Via Dalma interpretant la cançó El Jardin Prohibido. Acabada l’actuació de Dalma tot el públic del plató es va alçar de peu, únic en tota la nit.

Finalment el moment més important de la nit havia arribat: Lucía Pérez va ser escollida finalista mitjançant el vot dels telespectadors i el jurat va escollir Melissa i el grup Auryn.

Ara caldrà esperar durant tota la setmana per descobrir els tres temes que adjudicaràn a cada concursant. Durant la gala de divendres vinent cada artista interpretarà un mix de les tres cançons i finalment serà escollit el tema i l’artista que representarà a Espanya a l’escenari de Düsseldorf.

Podeu veure tota la galeria fotogràfica des del plató de Destino Eurovisión entrant a la nostra secció d’arxiu del Flickr.

Anuncis

One comment

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s