Irlanda farà servir el pintallavis a Düsseldorf

Per Josep M. Sebastià

Després de la participació de Niamh Kavanagh en l’edició del festival de l’any passat, l’expectació a Irlanda per escollir de nou el representant ha estat del tot sonat. L’únic impediment que ja van comunicar desde la televisió irlandesa RTE el passat mes de setembre és que la retallada pressupostària d’enguany seria notable en la candidatura degut a la crisi econòmica que està passant el país en l’actualitat.

Tot i així els mateixos responsables van demanar a diferents segells discogràfics del país que aportessin diferents propostes. Un cop escollides s’ha optat per tornar a repetir el format de preselecció que els anys anteriors. Mitjançant el programa The Late Show es va fer un format especial anomenat Eurosong 2011. En ella van intervenir-hi 5 professionals de la música que van apadrinar els arstistes concursants. Aquests van ser: Caroline Downey-Desmond, director de la MCD i productora d’esdeveniments musicals, Ronan Hardiman, Compositor de Lord Of Dance, David Hayes, director i arrenjador musical, Willie Kavanagh, president d’EMI Music Irlanda i Liam Lawton, compositor i cantant.

Després de cada actuació el resultat ha estat el següent:

  • Jedward: Lipstick (98 punts)
  • Nikki Kavanagh: Falling (96 punts)
  • Don Mescall: Talking With Jennifer (68 punts)
  • Vard Sisters: Send Me An Angel (54 punts)
  • Bling: Shine On (44 punts)

Cal recordar que la gran favorita va ser Nikki Kavanagh, neboda de la popular Niamh i que ja va col.laborar amb ella formant part del cor a l’escenari d’Oslo del 2010.

El resultat va ser a parts iguals entre el jurat professional i el vot popular per telèfon i SMS repartit per les diferents regions d’irlanda. Aquest últim col.lectiu va ser el responsable que finalment acabessin amb la victòria els bessons Jedward amb la cançó Lipstick.


La banda està formada pels germans John Paul Henry Daniel Richard Grimes i Edward Peter Anthony Kevin Patrick Grimes. Una banda de pop-rap que va començar a despuntar l’any 2009 gràcies a la versió irlandesa de X-Factor. Després els arribaria el seu primer èxit, Under Pressure (Ice Ice Baby) que va esdevenir tot un èxit en vendes durant el 2010 al seu país i que fins hi tot van arribar-ho a editar amb la casa discogràfica Sony Music. El seu segon senzill va ser All The Small Things, aconseguint també un èxit rotund a la seva illa.

Per a l’actuació de Lipstick comptaràn amb la col.laboració de Rebecca Creighton a Düsseldorf.

Aquí podeu veure l’actuació dels germans Jesward amb la cançó guanyadora, Lipstick:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s