Aquest divendres, primera gala de la preselecció espanyola

Per Glòria Bricollé

Avui TVE ha organitzat una roda de premsa per donar a conèixer els detalls del procés de selecció de la candidatura espanyola per al Festival de Düsseldorf. Han aparegut davant els mitjans quatre portaveus: Lola Molina, directora de programes i continguts de TVE, Anne Igartiburu la conductora dels programes, Pilar Zamora com a directora del programa Destino Eurovisión i Federico Llano, subdirector de festivals de TVE i cap de la delegació del certamen.

Tal com hem anat anunciant a la web eurovisio.cat durant aquest mes de gener, la cadena estatal ha preparat quatre gales que s’enceten aquest proper divendres a les 22:15 a Televisió Espanyola, a TVE1. Està previst que en els dos primers divendres (28 de gener i 4 de febrer) cantin els 24 candidats, 12 en cada gala, interpretant temes eurovisius, tant guanyadors com representants espanyols d’altres edicions. Dels dotze cantants el Jurat n’eliminarà quatre durant la primera fase, dels vuit restants el públic en podrà salvar tres i el jurat en podrà salvar dos més, en total en salvaran 5 de cada gala, deu en total. A la gala els 10 candidats interpretaran de nou temes eurovisius i entre l’audiència i el públic en seleccionaran 3.

Televisió Espanyola farà una criba final entre les 20 cançons preseleccionades i a la gala final els tres candidats interpretaran un “pouporri” de tres dels temes finals. Segons TVE “la combinació que conquereixi l’audiència i el públic serà la guanyadora i la que aconsegueixi el bitllet per a Düsseldorf”.

En aquesta roda de premsa s’ha confirmat que el cantant que va participar a Oslo com a representant espanyol, Daniel Diges, serà qui acompanyarà Anne Igartiburu rera l’escenari entre bambalines, l’anomenat “backstage”.

També hem conegut quins seran els membres del jurat: el cantant i compositor Albert Hammond, l’escriptor i showman Boris Izaguirre, la cantant Merche i l’especialista en Eurovisió i amiga de la nostra web, Reyes del Amor.

Com diu Pilar Zamora, TVE espera que les gales siguin interessants i àgils, variades i que sorprenguin al públic.

Des de la nostra web seguirem en directe les quatre gales i us anirem informant puntualment, ja que aquest any tornem a tenir la sort de que les gales es duguin a terme de nou a Barcelona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s