Finalment seran 43 els països que actuaran a Düsseldorf

Per Josep M. Sebastià

Finalment i després de l’incorporació de països absents durant anys com Austria, Itàlia, San Marino i Hongria el festival del 2011 tornarà a batre els rècords de participació el proper mes de maig a Düsseldorf (Alemanya). De fet el rècord històric amb les mateixes representacions d’enguany va ser l’any 2008 des de Belgrad.

Aquesta llista es va donar a conèixer ahir mateix, dia 31 de desembre, que era la finalització per a l’inscripció de països participants al festival. Cal remarcar també que a últim moment torna un any més Eslovàquia, on fa pocs dies es rumorejava la seva absència per falta de pressupost.

Però el tema més calent, que també es va desvelar, va ser l’estructura del nou Big5 amb la incorporació d’Itàlia. Això passa perquè la RAI també és una de les cadenes més infuents per interessos econòmics amb la UER. Així mateix, i al tractar-se d’un guanyador que ja formava part del Big4, en el cas d’Alemanya, seran 25 els països que seran a la final: 10 seleccionades de la primera semifinal, 10 de la segona i el nou Big5: Itàlia, Regne Unit, França, Espanya i els amfitrions, Alemanya.

Les semifinals comptaran amb 19 participacions. El sorteig d’actuació per determinar quins països ocuparàn la graella de sortida de les diferents semifinals tindrà lloc el pròxim 17 de gener. De moment, però, se sap ja segur que Israel actuarà a la segona semifinal per motius religiosos que impedeixen que actuï a la primera i que ja va sol·licitar a la UER el passat estiu.

La incògnita serà què passarà amb Espanya a partir del 2012, si es dóna el cas que el guanyador no sigui del nou Big5 i si finalment acabarà passant per les semifinals o no.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s