RTVE dóna a conèixer els 30 precandidats

Per Josep M. Sebastià

Avui dimecres Ràdio Televisió Espanyola ha desvetllat el gran misteri de qui seràn els candidats a representar a Espanya al pròxim Festival d’Eurovisió de Düsseldorf. Recordem que la tria de cantants a través de les múltiples plataformes per a presentar-la, ja sigui mitjançant el càsting presencial com o pels que han optat per enviar ja el material fet a través de la web de l’ens públic ja en saben el seu resultat. Amb aquest nou pas ja hem descobert les 30 primers precandidats. Això vol dir que de tots ells només n’acabaràn passant 24 a les diferents gales que es tenen preparades per emetre pròximament.

Sota l’encàrrec del gegant Gestmusic darrerament hem sabut també que Toni Mainat, ex-membre de la Trinca i un dels fundadors de la productora, deixarà l’empresa d’aquí uns mesos però tot i així ja s’ha confirmat que una de les últimes tasques a la seva empresa serà la de productor de les mateixes gales.

Detallem a continuació la llista de precandidats ja anunciats:

1. ALAZÁN

2. ALBA LUCÍA

3. AURYN

4. BALTANÁS

5. DANI ALEMÁN

6. DAVID SANCHO

7. DIVAS

8. ESMERALDA GRAO

9. FERNANDO HIDALGO

10. GUADIANA

11. LUCÍA PÉREZ

12. LUSSI Y BOM Y LOS CHICOS DEL MONTÓN

13. MARÍA LÓPEZ

14. MELISSA

15. PAULA DE LA IGLESIA

16. ROCÍO JIMÉNEZ

17. SEBAS

18. SERGIO BERMEJO (GIO)

19. SOMETIMES

20. SUNAMI

21. VALERIA ANTONELLA

22. WE

i els 8 restants els repassarem amb més deteniment ja que tots ells són de diferents punts de la geografia catalana:

23. DA IGUAL:

Banda de Reus formada per Germán, Alejandro, Wenceslao, Ferran i Daniel. Ells han aribat al càsting final gràcies a la seva versió d’Eres Tú de Mocedades. Banda totalment juvenil i amb aire desenfadat. De moment ja han editat un primer disc, Injustificables.

Aquí podeu veure el seu primer senzill d’aquest primer disc amb la cançó Eres Tú:

24. DON JOHNSON’S:

Banda barcelonina formada per en Job, Jesse, Burno, Edu i en Marcel. Des de fa un parell d’anys han fet arribar el seu pop rock enèrgic per tot el territori espanyol i reconeixen que són uns amants dels directes i que en cada un d’ells aposten al màxim per divertir al públic amb versions i cançons originals. De moment la banda ha editat només un maxi-single amb dues cançons: Tú & Yo i Mala Mula.

Aquí us deixem amb el vídeo que els serveix de promoció per a la seva candidatura eurovisiva i fent una versió especial del Vuelve Conmigo d’Anabel Conde:

25. LAS MIRANDA:

Germanes molt conegudes a casa nostra per participar durant els anys 90 en diferents programes de Televisió de Catalunya. Del que més es recorda és del seu pas per 100 anys de cançons i Parodia Nacional d’Antena 3. Destaquen per sobre de tot per la seva gran complicitat i per l’empast exacte de les seves veus. Després del seu pas per la televisió no han tornat a reaparèixer amb nou material i ara aposten per la candidatura eurovisiva.

Aquí podeu veure una de les seves actuacions al programa Parodia Nacional d’Antena 3:

26. LORENA ROSALES:

Jove cantant de Badalona que va presentar-se als càstings de Barcelona amb el seu propi grup de ball: Soul Dance. Amb només 20 anys va estar apunt de participar en les darreres edicions d’Eurojúnior, la preselecció per escollir el representant per el Festival júnior d’Eurovisió.

Fins a dia d’avui, Lorena no ha editat cap disc, esperant que el trampolí eurovisiu li serveixi per donar-la a conèixer a tot el país.

En el següent vídeo la podeu veure versionant una de les cançons del grup La Quinta Estación, Sueños Rotos:

27. MONICA GUECH:

Monica Guech es filla de pare anglès i mare catalana. De fet ella va néixer a Liverpool però des dels 2 anys que viu a Barcelona, la ciutat materna. Als 12 anys va començar a estudiar piano clàssic i també tècnica vocal. Va començar a cantar en diferents corals amateurs i també amb grups de jazz, funk i rock i posteriorment ha format part del cor Gospel Femení.

De moment no ha pogut editar cap disc sencer però si que ja ha pogut enregistrar les seves pròpies cançons.

Aquí podeu veure el vídeo d’una de les seves primeres cançons, Loving:

28. PAU QUERO:

Actor i cantant de Barcelona. Recentment ha participat a l’obra Èdip rei del pop, inspirada en la biografia i les cançons del desaparegut Michael Jackson.

El més destacable d’en Pau és que va sorprendre a tot el jurat durant l’últim casting amb una veu molt personal i inspirat per grans artistes del R&B i el soul.

29. SERGI ALBERT:

Barceloní de 37 anys i diplomat en Turisme. va estudiar cant i solfeig durant 4 anys però la seva gran passió era el teatre i ha participat en diferents obres com  Mar i Cel o Ascenso y Caída de la ciudad de Mahagonny. Recentment també ha col.laborat en espectacles com Jesucristo Superstar, La bella i la bestia o Spamalot.

Aquí podeu veure una de les seves actuacions al musical Spamalot amb la cançó La canción que hace así:

30. SONIA Y SELENA:

Duet reconegut format per la castellonenca Selena Leo i la barcelonina Sonia Madoc. Elles ja van estar a les portes de representar-nos a Eurovisió l’any 2001 amb la cançó Yo Quiero Bailar, segona classificada després del vencedor David Civera. Anys més tard han seguit col.laborant per separat en diferents cançons produïdes pels germans Ten. 10 anys després volen tornar a intentar aconseguir el passport cap a Eurovisió.

Us deixem amb l’actuació a la preselecció del 2001 amb Yo Quiero Bailar:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s