Els suïssos ja han decidit: Anna Rossinelli serà la seva representant

Per Josep M. Sebastià

Des de fa ja uns quants mesos les cadenes públiques de televisió suïsses van decidir crear una plataforma anomenada Die Grosse Entscheidungs Show a internet on van aprofitar per penjar les diferents candidatures per aspirar a actuar a la gran gala final celebrada aquesta mateixa nit i així fer que els internautes poguessin triar les seves preferides. De fet els suïssos feia 7 anys que no gaudien d’una preselecció televisada ja que en cada cas es va escollir internament.

Donada la rellevància que està aportant el certàmen en els darrers anys i avalant la bona acollida que han tingut aquest tipus de preseleccions prèvies a internet en altres països, van decidir començar amb aquest primer filtre i acabar amb 11 escollits per a la gran gala final. Entre els aspirants en aquest primer filtre cal destacar a Todomondo (Rumania 2007), Drama Queen (Dinamarca 2007), Miodio (San Marino 2008), Paula Seling (Rumania 2010), Mariella Farré (Suïssa 1981 i 1985) i Piero Esteroire (Suïssa 2004).

Finalment els veterans no han tingut ni la més mínima sort de trepitjar almenys l’escenari d’aquesta nit. La SF Idée Suisse ha escollit 7 cançons del filtre d’internet i ha afegit 4 jockers escollits per ells mateixos. Finalment, i després d’actuar els 11 aspirants per representar-los a Düsseldorf ha sortit vencedora la jove Anna Rossinelli amb un sisetma de votació realitzada integrament per televot.

La jove cantant nascuda a Basilea el 1987 es considera una apassionada de la música i afirma que ha seguit el festival ja desde ben petita. De fet Eurovisió serà el seu primer pas important ja que fins a dia d’avui no ha editat cap disc. La cançó que representarà el seu propi país serà In Love For A While, un a peça a l’estil minimalista, amb certs retocs de country i amb una posada en escena senzilla però efectiva.

Cal recordar que des del 2005 els suïssos no passen a la final d’Eurovisió i confien amb la popularitat de Rossinelli i el fet de celebrar-se a casa dels seus propis veïns a Alemanya per poder donar un pas en ferm amb la candidatura helvètica.

Aquí podeu veure l’actuació de Anna Rossinelli amb In Love For A While:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s