Més detalls sobre la preselecció de TVE

Per Glòria Bricollé

Ja es comencen a saber més novetats sobre la preselecció espanyola del proper any: TVE ha preparat un doble casting per triar cantant i cançó. La televisió estatal ha designat un comitè d’experts que preseleccionarà les millors candidatures. D’aquesta manera es cobreixen les espatlles per tal d’evitar que passin a la final subproductes com Chikilicuatre o John Cobra.

Castings paral·lels

Els artistes que es vulguin presentar com a intèrprets ho hauran de fer a través del web de TVE o mitjançant càstings presencials que s’organitzaran a Madrid el 25 de novembre i a Barcelona el 29 de novembre en “audicions obertes”.

Els aspirants a composar el tema que representi Espanya podran presentar el seu projecte únicament a través del web.

Homenatge als clàssics eurovisius

Durant el càsting es demanarà que els aspirants cantin i versionin temes clàssics del Festival, des del Bailar pegados de Sergio Dalma al Satellite de Lena o Ne partez pas sans moi de Celine Dion.

Mes novetats: gales i asos

A partir de gener TVE celebrarà vàries gales de selecció que emetrà en directe tan per escollir l’artista o grup com per triar la cançó. Es comprometen a més a que el vot procedeixi tant del jurat d’experts com del televot. Una altra novetat és el que anomenen “AS”, o sigui, el comodí que entraria directament sense preselecció i que donaria possibilitat a que participessin artistes consagrats.

Sembla que aquest any la televisió espanyola aposta fort per un procés obert però amb filtres qualitatius. El que s’ha rebut amb més dubtes per part d’algunes veus és el sistema de separar la cançó de l’intèrpret, donant marge a productes prefabricats que no transmeten al públic. Per altra banda, una bona notícia és la previsió de diferents gales i la sorpresa de l’AS.

Esperem poder cobrir aquesta preselecció fent especial èmfasi en la participació d’intèrprets i compositors del nostre país i de tot l’àmbit de parla catalana.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s