Andorra tampoc participarà al Festival d’Eurovisió del 2011

Per Glòria Bricollé

El dia 6 d’octubre la RTVA, a través del Diari d’Andorra va anunciar que el país dels Pirineus seguiria sense participar al Festival d’Eurovisió.

Us deixem amb la notícia del Diari d’Andorra signada per J.A. Guerrero

El director general de Ràdio i Televisió d’Andorra (RTVA), Jordi Marticella, va confirmar ahir que la cadena no té cap mena d’intenció de participar en la pròxima edició del festival d’Eurovisió, que se celebrarà el 2011 a Alemanya.

La confirmació que Andorra no prendrà part al certamen arriba en un moment en què hi ha alguns països que ja estan anunciant el seu sistema de preselecció, dates i fins i tot candidats. La qüestió és que tampoc sembla que l’actual direcció tingui pensat reprendre a curt termini aquesta participació, que va arrencar el 2004 amb la representació andorrana de Marta Roure a Atenes amb el tema Jugarem a estimar-nos.
“Aquest és un tema recurrent, però ara per ara no hi ha cap possibilitat econòmica, tampoc hi ha cap opció, ni cap voluntat” de participar en el festival, va dir ahir el director general d’RTVA al Diari. A més, aquesta no és una decisió puntual, sinó que va donar a entendre que, de moment, seria una posició indefinida, a no ser que la junta d’accionistes (on és present el Govern) decidís una altra cosa. Ara per ara, però, improbable.

Tema de país
Marticella considera que la qüestió d’Eurovisió és un “tema de país” i que “es valoraran” els beneficis que pugui aportar a nivell de repercussió mediàtica i d’imatge que pugui facilitar la promoció turística del Principat. Amb tot, però, assenyala que el pressupost de la cadena, ara per ara, no permet continuar en aquesta aventura perquè “hi ha altres prioritats” a l’hora d’invertir els diners.
La història d’Andorra a Eurovisió va començar el 2003 amb un acord entre el Govern i la televisió pública catalana per organitzar un concurs televisat que servís per a escollir la primera cançó en català que s’escoltés al festival i el primer representant andorrà per al certamen. Es va emetre el programa 12 punts, que va acollir l’Auditori Nacional, a Ordino, convertit en plató televisiu durant un temps. La companyia que es va encarregar de produir el projecte va ser El Terrat, d’Andreu Buenafuente.
Amb els anys, ATV va passar per diferents models a l’hora d’escollir la seva representació: entre la selecció a partir de candidatures lliures, fins a la contractació dels serveis d’un projecte a l’estranger (la cantant Gisela) que va originar una forta polèmica. En cap ocasió Andorra ha aconseguit passar a la final.

One comment

  • es una llàstima que per segon any consecutiu Andorra i per tant el català no estigui present a Europa.
    esperem que s’ho repensin i el proper any hi tornin a participar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s