Els alemanys ja tenen data i candidata

Per Josep M. Sebastià

Coincidint amb les primeres reunions de la NDR i els membres de la EBU, els alemanys ja han confirmat les dates per a la propera edició del 2011. Desde un principi i just abans de celebrar-se la final d’enguany i després d’una de les assemblees celebrades a Oslo, es va decidir que el 17, 19 i 21 de maig, però finalment s’ha avançat una setmana i per tant les dates definitives seran el 10, 12 i 14 de maig de 2011.

El que encara és una incògnita per descobrir és la seu definitiva de l’esdeveniment. És evident que cap alemany es vol perdre l’oportunitat de que la seva ciutat sigui el centre d’Europa durant unes setmanes. La NRD ha ja informat que fins després de l’estiu no es donarà a conèixer la ubicació final del festival. El que si que se sap és les seus que ja han presentat la seva candidatura. Són les següents:

1. Berlin: Una de les ciutats alemanys amb més referents històrics i més admirada pels turistes. De fet tot i la seva dimensió, la capital alemanya diposa de diferents estadis recentment inaugurats per poder-hi albergar el festival. A més també de diferents equipaments creats especialment pel mundial de futbol del 2006.

2. Hamburg: Una de les ciutats més importants d’alemanya que guanyaria pes en la seva elecció pel simple fet de que la NDR té els estudis centrals i la seva seu social en aquesta ciutat.

3. Hannover: Ciutat de rellevància per albergar una de les últimes edicions de l’exposició universal de l’any 2000 i per ser la ciutat natal de la guanyadora, Lena.

4. Colònia: Aquesta ciutat té una tradició eurovisiva molt important, de fet gran part de les preseleccions alemanyes s’han celebrat als estudis de la NRD d’aquesta ciutat.

5. Düsseldorf: De les menys populars però una ciutat molt ben preparada per acollir un esdeveniment com eurovisió. Disposa de diferents pavellons i estadis ja que és una ciutat de referència en les fires alemanyes.

6. Gelsenkirchen: La més petita de les 6. Compta amb un estadi de grans dimensions on hi juga l’equip Veltins. Destacar de la ciutat la seva cultura en la mineria ja que bona part de la ciutat està dedicada a aquest ofici.

Caldrà esperar fins el mes de setembre quan desscobrim quina de les 6 candidates en sortirà la vençedora.

Per altra banda, la televisió alemanya, i tal com ja va prediure en clau d’humor el productor Stefan Raab, Lena Meyer-Landrut tornarà ser la representant alemanya en l’edició del 2011. Segons fonts de la mateixa televisió, la NDR, la notícia ja és oficial i el funcionament serà tant senzill com fer una gala televisada on Lena intepretarà diferents temes. Això serà a partir del mes de gener de 2011.

Una dada a destacar és que només una altre artista com Lis Assia, la primera guanyadora de la primera edició, va repetir a eurovisió l’any següent. Això sí, aquesta segona vegada sense poder aixecar el trofeu de guanyadora. Tot i així, es creu que la decisió dels alemanys serveixi per despertar d’una vegada l’afició pel concurs de la cançó en aquest pais tant emblemàtic.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s