Segona semifinal, evidències i sorpreses

Per Glòria Bricollé i Josep M. Sebastià

Divendres 28 de maig, Oslo, centre de premsa del Fornebu Arena.

Ahir vàrem poder assistir en directe a la segona semifinal del Festival, aquesta vegada amb el Fornebu Arena amb molt més públic que dimarts. Era la semifinal més renyida i en la que tots esperàvem evidències i sorpreses. I així ha estat.

Han passat a la final set paisos clarament finalistes: Turquia, Israel, Irlanda, Azerbaidjan, Romania, Armènia i Dinamarca. I els altres tres que han aconseguit el passi sorprenentment han estat Geòrgia, Ucraina i Xipre. Una de les favorites, Suècia, ha quedat a les portes, amb gran decepció per part de tota la delegació i la munió d’eurofans del país veí. Sembla que l’aposta sueca per una balada tradicional no ha estat del gust dels votants ni del jurat, i en canvi han triomfat grans veus (Ucraina, Geòrgia) i bandes com les de Xipre i Turquia.

Una altra de les candidates favorites que ha quedat a les portes de la final ha estat Croàcia. La veterania de les Femminem no ha pogut contra altres veus femenines com Irlanda (encara que la Kavanagh no estava en el seu millor moment) o apostes potents com Romania, Armènia o Azerbaidjan.

En acabar la segona semifinal, a la roda de premsa els deu guanyadors van extreure les boles del sorteig que decideix l’ordre d’aparició a la final del dia 29. Aquí les teniu:

GEÒRGIA 13ena

UCRAINA: 17ena

TURQUIA 14ena

ISRAEL 24ena

IRLANDA 10ena

XIPRE 5ena

AZERBAIDJAN primera

ROMANIA 19ena

ARMENIA 21ena

DINAMARCA 25 ena

Els llocs 1 i 25 de la final (el primer i l’últim) han sorgit de la segona semifinal: Azerbaidjan i Dinamarca respectivament.

De seguida tindreu les nostres impressions de l’assaig de la final de demà.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s