Tot preparat per a la primera semifinal

Per Glòria Bricollé i Josep M. Sebastià

Tot ja està apunt per començar la primera semifinal de la 55ena edició del festival d’enguany. Ahir dilluns vam poder assistir al primer assaig general amb vestudari i es van poder veure quines són les que tenien més opcions per poder passar a la final del dissabte. Entre els 17 participants d’aquesta nit, segons les nostres impressions, destaquen:

FINLÀNDIA:

El duet finlandès ha sorprès a la majoria dels periodistes i assistents per la seva coreografia i la realització televisiva aportant una alenada d’alegria i optimisme. Tot i que tothom creia convenient fer una posada més aviat clàssica i tradicional, i més pensant que una de les dues components suporta l’acordió.

SERBIA:

És una de les poques posades en escena amb elements externs: els ballarins i les coristes apareixen dins uns tubs blancs il·luminats i van sortint segons Milan Stankovic va cantant. Creiem que passarà a la final del dissabte per diferents raons: el carisma del cantant, la melodia enganxosa i especialment per tractar-se de que la gran geganta balcànica, que aglutina uan bona part del vot veïnal.

GRÈCIA:

Davant d’una semifinal fluixa i plena de balades que estem segurs que passaran desapercebudes, els grecs han sapigut trobar la fòrmula perfecta per acabar de conquerir un país amb ganes de fer-se notar. El seu ritme totalment a l’estil sirtaki i l’adaptació central amb els seus jocs de tambors il·luminats estem segurs que salvaran sobradament la seva participació.

PORTUGAL:

Una altre de les participants que ha deixat bocabadat a tothom és Filipa Azevedo, la seva veu és absolutament genial i tot i no ser una posada en escena agosarada, el seu vestuari i la compenetració amb les coristes faran de ben segur que passin a la final, com ja sol ser habitual en els últims anys per aquest país.

ISLÀNDIA:

Aquest any hi ha dues importants que cal tenir en compte en les votacions: el públic podrà votar des de l’inici del festival, hi haurà diversos recordatoris entre cada cinc cançons i el vot serà una combinació entre el televot i el jurat. Per tant, els darrers en cantar no necessàriament seran els que passaran a la final. Dit això, Islàndia té enguany molts punts per passar a la final del dia 29 ja que la seva portaveu és la magnífica Hera Björk, una gran vocalista, amb veu potent i un tema amb rerefons dance que de ben segur quedarà a la ment del públic.

One comment

  • que hi foten russia, bosnia i bielorussia a la final?….com sempre els blocs de l’est distorsionen la realitat…..en fi, dijous serà diferent suposo, hi ha molta competència, rtve no la retransmet……ens tocarà veure-la x internet! una abraçada i fins aviat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s