Estònia 2010: Canvi elegant i transgressor

Per Josep M. Sebastià

Malcolm Lincoln: Siren

L’octubre de 2009, la televisió estona, ETV va deixar entreveure un rumor que ja s’estava perseguint desde feia alguns mesos. La participació del país no es veia amb bons ulls ja que el mateix mitjà va anunciar que no tenia prou pressupost per portar a terme la candidatura per Oslo. Malgrat tot el suport dels estonians i el ressó de tota la comunitat eurofan per tal de veure la seva actuació al festival, finalment el 6 de novembre va decidir presentar-se de nou amb l’ajuda de més pressupost cedit a últim moment.

L’Eesti Laul 2010 es va celebrar el 12 de Març de la que en va sortir guanyadora la cançó Siren, interpretada pel duet Malcolm Lincoln. La cançó ja partia com a una de les favorites però el seu ritme elegant i alhora atrevit va fer que s’emportés el passaport a Oslo.

Malcolm Lincoln està format per Robin Juhkental i Madis Kubu. Es van formar l’octubre de 2009. El seu estil electrònic i amb tocs de pop actuals van portar-los a escriure la cançó Siren, que després presentarien per la preselecció. El més curiós d’aquesta banda és que el seu nom es deu a una pregunta mal resposta al programa ¿Quién quiere ser millonario? en versió estona. La pregunta senzillament feia referència al nom del setzè president dels Estats Units, Abraham Lincoln. Tot un joc recargolat per aconseguir una denominació que els ha portat fins hi tot ja a editar el seu primer disc al país.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s