Oslo, què ens ofereix la ciutat apart del Festival

Per Glòria Bricollé

Oslo és denominada amb freqüència la capital de l’aire lliure d’Europa, degut als seus  boscos gegantins despoblats i a la seva ubicació al final d’un fiord de 100 quilòmetres de longitud.

A la capital hi trobem els museus i atraccions més famosos de Noruega. El Museu Munch, els vaixells vikings milenaris, la balsa de Kon-Tiki de Thor Heyerdahl, el buc polar més famós del món, FRAM, el Museu d’Art Popular, i el monumental Parc Escultòric Vigeland. La captivadora ciutat espera des de les altures de Homenkollen, amb el seu salt d’esquí fins el modern i animat port Aker Bygge.

És a més l’única capital europea que ofereix magnífiques àrees d’esquí a tan sols uns minuts del centre amb el transport públic col·lectiu. Ideal per realitzar unes vacances diferents, plenes d’esports d’hivern, compres exquisides, mercats, restaurants de gran categoria internacional, a més d’una màgica vida nocturna i les millors ofertes d’oci.

Fundada el 18048 per Harald Hardrada, Oslo és la més antiga de les capitals escandinaves i ocupa una gran extensió de terreny, tot i comptar amb tan sols 500.000 habitants. El cor de la ciutat es composa principalment d’edificis neoclàssics de finals dels segle XIX i principis del XX, àmplies avingudes i parcs i jardins. El recorregut pels principals llocs d’interès es pot fer caminant. La zona de boscos de Nordmarka, al nord del centre, serveix d’introducció al bell paisatge rural noruec.

Principals atraccions d’Oslo:

Akerhus Slott i Hjemmefront Museet,  o més conegut com el Castell d’Oslo,  és el llegat més notable del passat medieval de la ciutat. Fou erigit el 1300 i transformat vàries vegades fins la reforma definitiva duta a terme pel rei Cristian IV, que el convertí en una luxosa residència renaixentista. També hi féu construir una fortalesa al voltant que conserva actualment la seva funció militar.    Així mateix es poden visitar el mausoleu i la capella reials, on es troben enterrats els membres de la dinastia monàrquica noruega actual.

Radhus o l’Ajuntament va ser inaugurat el 1950 en commemoració del 900 aniversari de la ciutat. Degut a la seva composició en maons de color marró, és l’edifici que més crida l’atenció de tota ella. Aquí és on es realitza l’entrega dels premis Nobel de la Pau.

Aker Brygge són les velles drassanes, actualment convertides en un complex d’oci al centre del qual s’eleva un pati obert d’escultures. Hi trobem botigues, restaurants, bars, cinemes i un teatre. És un lloc molt popular ideal per a les nits d’estiu.

Kongelige Slottet és el palau residència dels actuals reis, i tot i estar tancat al públic els jardins estan oberts a les visites; no tenen tanca ni guàrdia, simbolitzant una monarquia oberta. Es pot observar també el canvi de guàrdia.

Vigelandsparken, un parc que pren el nom  de l’escultor que va escolpir totes les obres que l’adornen: Gustav Vigeland.  És un parc preciós que no es pot deixar de visitar, obligatori a la capital. Escultures arreu, de persones en actituds quotidianes: mares i fills, nens corrents, jugant…. i no us perdeu al final de l’avinguda la més gran de totes, composta per un gran nombre de cossos entrelligats entre ells.

No podem acabar sense una visita a la Península de Bygdoy. S’extén a l’oest de la ciutat i la zona ofereix platges, passejos, monuments històrics i fascinants museus, entre els quals destaquem el Museu Folklòric que il·lustra els estils de vida tradicionals, i el Vikingsskipshuset sobre la història marina noruega. Relacionat amb això cal visitar el Frammuseet on hi ha vaixells extraodinaris.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s