Setembre 2009: Retirada d’Andorra

Per Glòria Bricollé

Ràdio Televisió d'Andorra20.09.2009 – 09:02 Andorra Televisió (ATV) ha decidit no tornar a presentar-se al concurs d’Eurovisió adduint problemes de pressupost.

Així ho ha avançat el director general de la cadena pública del Principat, Enric Castellet, tot al·legant una reducció de la despesa en el pressupost global per al 2010 que seria el principal motiu d’haver pres aquesta decisió.

La notícia ha estat mal rebuda entre els músics i antics representants del país al festival, que han criticat la manera com s’ha gestionat el projecte en les darreres edicions.

Andorra havia debutat a Eurovisió l’any 2004 a Grècia amb Marta Roure i el tema Jugarem a estimar-nos, una composició del català Jofre Bardagí. La seva actuació va passar a la història perquè suposava també la primera vegada que la llengua catalana es podia escoltar en aquest marc.

En la darrera edició, la despesa d’ATV en aquest projecte ha suposat una inversió de més de 140.000 euros, una quantitat que Castellet estima insuficient a l’hora d’aconseguir uns objectius de qualitat. De fet, ha assegurat que s’hi hauria de destinar un mínim de 300.000 euros, “per no patir”.

Consell d’accionistes

Així mateix, ha comentat que la decisió de tornar a Eurovisió recaurà ara en el consell d’accionistes, òrgan en què està representant el govern andorrà.

El director general és partidari d’anar al festival cada dos o tres anys, de manera que es pugui concentrar la inversió.

Al llarg dels cinc anys en què ha participat en el festival, la cadena ha assumit la producció completa del projecte, inclosa la preparació dels artistes, a excepció del 2008, en què va escollir com a representant la catalana Gisela i va subcontractar els serveis d’una empresa que se n’encarregava.

En totes les edicions en què ha participat el Principat no ha aconseguit mai passar a la final.

La vegada que més a prop ha estat de classificar-se va ser amb la banda de punk adolescent Anonymous i el tema Salvem el món, del 2007. Per primera vegada va incloure presència de l’anglès a la cançó que es presentava.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s